Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Finale Heren Ballenlawine 2024:verslag

22/10/2024
Lees verder

Bijna wintertijd, dus winterregels..

21/10/2024
Lees verder

Nieuwe release Parrow APP

15/10/2024
Lees verder

Even bijpraten met Robert Okkerse

13/10/2024
Lees verder

Over Zaterdag en Zondag Eclectics 2024-2025

12/10/2024
Lees verder

Finale Heren Ballenlawine 2024:verslag

22/10/2024

De finale van de ballenlawine is enkele weken later dan gepland op vrijdag 18 oktober gespeeld. De weergoden waren genereus en het was zelfs zwoel door de baan. Niet alleen de fairways, maar ook de greens lagen er ondanks de regenbuien van de afgelopen weken mooi bij. 
Met negen flights was de opkomst voor deze laatste competitiewedstrijd van de heren boven verwachting, wellicht vanwege de prijsuitreiking en het traditionele diner na afloop. En er is ook goed gespeeld met een gemiddelde van bijna 31 punten. Koploper Frans Wessel voegde 38 stablefordpunten toe aan zijn palmares. Daarmee was de winnaar van het groene jasje een feit. 

Toch beloofde het verloop van de reeks van 11 gespeelde wedstrijden een andere uitslag. De start van de ballenlawinereeks werd gepakt door Nico Ammerlaan, die nog in de winning mood van het afgelopen seizoen verkeerde.

Vervolgens waren er verschillende dagwinnaars totdat Klaas van Santen eind juni een schot voor de boeg gaf met een rondje 38.

Ondertussen werkte Willem Kaat aan een veelbelovende en constante reeks van scores. Willem stond drie wedstrijden lang aan de kop ondanks zijn lage handicap van rond de 12. Maar hij was niet de enige. Ook onze (van de herencommissie) darkhorse Ed Trion bouwde aan een mooi puntentotaal en nam de koppositie na ballenlawine 7 over van Willem. Totdat Klaas twee weken later laconiek een monsterscore van 48 punten op tafel legde…

Het viel nog niemand op wat Frans Wessel allemaal uitspookte. Hij was weliswaar dagwinnaar van ballenlawine 6, maar had ook enkele malen verstek laten gaan. Totdat iedereen op 23 augustus wakker schrok. Maar toen was het al gebeurd en had Frans het stokje overgenomen. Een minder resultaat eind september maakte niet meer uit voor de ranking en Frans stond ongenaakbaar op de 1e plaats met 5 punten voorsprong op runnerup Ed. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. De rest is geschiedenis….

Voorafgaand aan een gezellig diner kreeg Frans de wisselbeker.  En na het toetje werd opeens het zoekgeraakte groene jasje teruggevonden, zodat Frans hier na enige hilariteit voor de 2e maal in gehesen kon worden. Chapeau Frans en op naar volgend jaar!

Namens de herencommissie, Hans de Moor.