Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Dames sluiting zomerseizoen 2024: verslag

25/09/2024
Lees verder

Monthly medal finale 2024: verslag

23/09/2024
Lees verder

Dames Prinsendag 17 sept 2024: verslag

20/09/2024
Lees verder

Q-kaarten invoeren via het Golfdashboard ..

18/09/2024
Lees verder

​Matchplay kampioenschap Golfclub Hitland: verslag 15-09-2024

16/09/2024
Lees verder

Dames Prinsendag 17 sept 2024: verslag

20/09/2024

Zoals gebruikelijk op de derde dinsdag van september gaan zowel dames als heren de baan in voor een gezellige ronde golf.

De damescommissie zorgt voor versnaperingen in de baan en versiert het terras. Ook de deelnemers tonen ‘oranje-blanje bleu’ versierselen. En het oranjezonnetje doet ook goed mee. De geweldige outfit van Piet van Bokkum verdient een eervolle vermelding, evenals het oranje hoedje, speciaal aangeschaft voor deze dag van Piet van der Heide, zelfverklaard republikein en bijna buurman van de koning.

De spelvorm is ‘Shambles’ (4ball): iedereen slaat af van rood -voor sommige heren wel even wennen- en speelt met plezier de 18 holes.

Uitslagen Bijzondere verrichtingen beloond met een ‘íngepakt' balletje:

Neary  : hole 9 Sefi Vesters, hole 15 Rien van Tol 

Leary:    hole 11 Wil Keijzer, hole  4 Frans Rijnbeek  

Snoekie   hole  5  Sefi Vesters,  hole 10 Piet van Bokkum   

Longest   hole  7  Marian Nieuwenhout,  hole  6 Wim van Winden

Birdies: Hole 4 Wim van Winden, hole 7 John Siteur,  hole 9 Matthieu Baltissen

Eerste plaats:Team Soemie Sukhraj, Piet van der Heide, Marjan Hermann, Jan van Dijk Totale score van de beste drie Stb-scores per hole: 113 (2de 9holes 58).

Tweede plaats: Team Marian Nieuwenhout, Janneke Kodde, Annie Koolhaas, Kees Koolhaas. Totale score van de beste drie Stb-scores per hole: 113 (2de 9holes 47).

Derde plaats:Team Carla Arkesteijn, Nia van Tilburg, Lannie Kempers, Piet van Bokkum. Totale score van de beste drie Stb-scores per hole: 112.

Het winnende team ontvangt 4 grote flessen bubbels uit handen van voorzitter.

Een prima dag en dus volgend jaar weer! Liefst met wederom een lekker oranje zonnetje en nog meer heren.

De Damescommissie (foto's zie fotoalbum Dames)

Relaas van prins Piet van der Heiden:

Op de 3e dinsdag van september wordt traditioneel door de damescommissie de Prinsendag georganiseerd. Ik had de eer om door Soemie gevraagd te worden haar prins te zijn. Later hoorde ik wel, dat ik 2e keus was maar ja, prins ben je niet iedere dag dus dat maakte de eer niet veel minder. Ik heb nog wel even getwijfeld of ik niet uitgesloten was voor deze  wedstrijd, omdat ik republikein ben, maar daarover werd niets vermeld bij de wedstrijdinformatie.
Er werd gespeeld in groepen van 4. Onze groep bestond uit Marjan Hermann, Soemie Sukhraj, prins Jan (van Dijk) en prins Piet (van der Heide), ik dus.
Per hole werden de 3 beste stableford punten genoteerd. Onze groep begon dramatisch. Hole 1 en 2 gingen al niet best, maar hole 3 was echt een ramp. Soemie sloeg de bal links in de waterhindernis en ik sloeg met een houten 5 niet verder dan 20 meter. Dat wij deze dag niet succesvol zouden zijn, was al direct duidelijk en ik permitteerde mij de opmerking: "nou Soemie, als we deze wedstrijd winnen dan gaan we samen op vakantie".
Tijdens een golfronde gebeurt er altijd wel iets bijzonders. Op hole 13 ligt een sloot en ik vraag aan Jan wat de afstand tot die sloot is. Jan kijkt op zijn horloge en zegt “102 meter”. Ik had het idee dat die sloot veel verder lag en dat zei ik ook, waarop Marjan zei: "waarom vraag je het dan als je het zo goed weet". Tot dan was de stemming heel goed geweest (en daarna ook hoor!). Jan laat zijn horloge zien aan Marjan en die bevestigt 102 meter. Na afloop van de ronde zitten we in het clubhuis en ik kijk naar het horloge van Jan. Het is helemaal geen golfhorloge, maar een horloge met wijzertjes en verder niks; 102 meter, gewoon verzonnen.

Bij de prijsuitreiking wist onze groep heel zeker dat wij niet hadden gewonnen. Maar het onmogelijke gebeurde tot onze stomme verbazing, wij waren de winnaar. Wat had ik ook alweer gezegd over samen met vakantie? Belofte maakt schuld. Ik hoorde Soemie al fantaseren over Mauritius of de Seychellen en toen durfde ik niet meer te zeggen, dat ik Katwijk aan zee in gedachten had.
Het was een prachtige dag met mooi weer en de baan in topconditie. De damescommissie had gezorgd voor hapjes en drankjes onderweg. Vooral Jan (staan en slaan) had hiervan profijt, want die ging na twee glaasje Oranjebitter veel beter spelen.
Onze dank gaat dan ook uit naar de dames die deze dag zo voortreffelijk hebben georganiseerd. Ik heb nog wel een tip. Voor deze dag wordt het op prijs gesteld dat we met onze kleding waardering voor het koningshuis tot uitdrukking brengen. Het koste mij wel enige moeite (republikein), maar ik heb toch een oranje hoedje gekocht. Maar nu die tip. Zou het een idee zijn om de beste en meest toepasselijk geklede deelnemer een prijs te geven? Dan zou wat mij betreft dit jaar die prijs zijn gegaan naar Piet van Bokkum. Witte kniekousen, oranje bretels en een grote rood-wit-blauwe vlinderstrik. Prachtig en ook geschikt voor het carnaval.

Al met al was het een mooi dag. En ik bewaar dat oranje hoedje. Misschien word ik volgend jaar wel weer uitgenodigd prins te zijn.

Piet van der Heide