Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Q-kaarten invoeren via het Golfdashboard ..

18/09/2024
Lees verder

​Matchplay kampioenschap Golfclub Hitland: verslag 15-09-2024

16/09/2024
Lees verder

Jumbo Golf Pro Challenge 2024: inschrijven vanaf woensdag 18 september!

14/09/2024
Lees verder

De Monthly medal finale 2024 komt eraan..

11/09/2024
Lees verder

Actie van HIT eten & drinken in september

11/09/2024
Lees verder

​Matchplay kampioenschap Golfclub Hitland: verslag 15-09-2024

16/09/2024

Op Golfbaan Hitland werd afgelopen weekend het Matchplay Kampioenschap gespeeld.

Matchplay is een spelsoort waarbij het in een tweegevecht niet alleen op spelvaardigheid aankomt. Tactiek, veerkracht, concentratie, terugknokken na een verloren hole en wedstrijdmentaliteit zijn nog belangrijker.

Via een afvalsysteem zijn in de afgelopen maanden veel onderlinge wedstrijden gespeeld in drie categorieën: Dames en Heren zonder handicapverrekening (bruto) en gemengd met handicapverrekening (netto). 

Op zondag 15 september vond de apotheose plaats, 's morgens de halve én 's middags de hele finales, met prachtig weer op een prachtige baan.
De spelers hadden dus aan het eind van de dag veelal twee keer 18 holes gelopen.

De strijd leverde verrassende resultaten op. Toch kwamen dit weekend de lage handicappers bovendrijven.

Kampioen werden dames bruto Amira Sehovic, heren bruto Arthur van Schaik en gemengd netto Theo Berkhout. Gefeliciteerd, kanjers! 

De finales waren spannend: Amira won pas op hole 18 met een allesbepalende putt van zo'n 7 meter van Jannie en Arthur moest het pleit beslechten via een play-off op hole 10 om van Kees ("altijd steady") te winnen.

In hun dankwoord spraken de kampioenen hun waardering uit voor de greenkeepers, die ondanks de overvloedige regen van de afgelopen week de baan uitstekend hadden geprepareerd. Ook de wedstrijdleiding, Stefan, Jannie en de andere weco-leden werden bedankt. Het was een hele klus.

Als tweede en derde eindigden:
Dames Bruto:     2 Jannie Zeeman, 3  Sefi Vesters,
Heren Bruto:      2 Kees Plat,         3 Maarten ter Laak,
Gemengd netto: 2 Han Hordijk,     3 Gert Jan van Rooijen.

De toeschouwers spelen ook altijd nog de zg. supporterswedstrijd tussen de bedrijven door. Na hun wedstrijd huldigen zij de kampioenen..
Deze Texas Scramble werd gewonnen door Sheldon, Soemie en Alex met een prachtige netto 57 (wow!). 

Aan het eind van de dag bleven velen eten binnen bij HIT en het tafereel had iets weg van de gebruikelijke slotmaaltijd in de verhalen van Asterix en Obelix. 

Het verhaal van Amira:

Zondagmiddag 15 september was het moment van de finale van het matchplay kampioenschap daar. Spannend, maar ook al eerder vertoond. Ik was net terug van vakantie en mijn hoofd stond er nog niet echt naar, hoewel we op drie mooie banen in Italie gespeeld hadden. Met frisse tegenzin hield ik mijzelf voor dat ik gewoon met Jannie gezellig een potje ging golfen.
Eenmaal op Hitland gearriveerd zag ik de bekende gezichten van mijn team en werd ik een stuk enthousiaster. Uitgerust aan de start, met ideaal golf weer en dankzij een rustige tegenstander als Jannie kon ik toch goed in mijn spel komen. Ik heb het natuurlijk van de beste in de competitie geleerd. Bedankt daarvoor Jannie!

Het was uiteraard een pittige opgave en spannend tot de laatste hole, maar eindelijk lukte het -na jaren als runner-up- om voor het eerst kampioen te worden. Daar ben ik best wel trots op.

Op naar het nieuwe seizoen met Dames 1! 

Sportieve groet, Amira


Voor alle foto's zie het Weco/Fotoalbum op de website of klik HIER. Er zijn weer erge mooie bij, met dank aan de fotografe!! 

Uitslagen Texas Scramble 3-bal: mooie scores...

Groet van de WECO.