Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

Een finale met een zinderende ontknoping... lees verder! 

Op zondag 16/6 was het de finaledag van de Strokeplay kampioenschappen. De tussenstand bij de heren bruto leek aan te geven dat het daar vooral spannend zou worden tussen de nummers 1 en 2: Erik van der Spek (120 slagen over de 9H+18H van 9/6) en Maarten ter Laak (122 slagen). Martijn Serlie volgde op gepaste achterstand (130 slagen) en vanaf daar sloot iedereen zo'n beetje aan.
Ging het om Maarten en Erik? 

Bij de Dames bruto had Jannie Zeeman (89 slagen op 9/6) een aardig gaatje geslagen met concurrente Amira Sehovic (96 slagen) en de rest, die daarop weer aansloot. Nog verrassingen?   

In het netto klassement stonden Jos Schmidt (70 slagen na 9/6) en Soemietra Sukhraj (72) aan kop, met veel belagers daarachter.

De weersvoorspelling gaf geen gemakkelijk dagje aan: fikse buien en veel wind. De buien bleven grotendeels uit maar de wind maakte dat de scores over het spelersveld wat gematigd uitvielen: de uitzonderingen natuurlijk daargelaten..   

In de ochtendronde 9H  Heren bruto maakte Martijn een mooie score 41, Maarten 42 en Erik 46.. Anderen kwamen daar niet aan.

In de middag ronde speelde Soemie de eerste 9 holes fantastisch (43 slagen bruto!) en liep 3 slagen in op Amira, Soemie naar 2 slagen beter.
Op de tweede negen moest Soemie echter 56 slagen noteren (totaal 99), tegen Amira 49 (totaal 95). 
Jannie speelde een regelmatige 46 en 45, en kwam niet in gevaar: zij werd glansrijk kampioen!  

Bij de heren bruto 18 holes van de middag moest Erik helaas opgeven met een blessure: de strijd ging door tussen Maarten en Martijn. Martijn speelde  's morgens 41 slagen: 1 slag beter dan Maarten, en hij speelde 's middags een geweldige wedstrijd. Met een 38 over de eerste 9 en een goede start op de tweede 9 stond het na hole 12 gelijk... daarna komt Maarten 1 up en houdt dat vol t/m hole 17.
En dan: Op hole 18 maakt Maarten een 6 en Martijn een 5!
Dus: Beiden 252 slagen en dus een Playoff op 10...
Twee goede afslagen, de tweede slag Maarten nét voor het water achter de green, Martijn slaat in de bunker achter de green, achterin, downhill ligging.
Beiden slaan op de green, Maarten iets dichter bij de pin. Martijn mist nipt de langere putt voor par. Maarten holet zijn putt vanaf ca 2,5 meter met een kleine break. Maarten is dus  kampioen en beide mannen gefeliciteerd met de mooie strijd! 

Achteraf moest ook het netto resultaat nog opgemaakt. Ook daar streefde Martijn met een netto 69 op dag 2 de concurrenten voorbij: hij werd eerste met totaal 146, Jos Schmidt en Soemie gedeeld tweede met gedeeld 147: knap gedaan! Deze wisselbeker was voor Martijn!

Aansluitend op de oranje drukte op het terras konden Han, Jannie en Gert Jan de winnaars in het zonnetje zetten en kon Han de gebruikelijke foto's bij de wilg schieten. Gedurende de dag zijn veel foto's gemaakt door Han Hordijk en Ingrid Erkens en door Peter Heselaars: zie hiervoor de fotogalerij onder Commissies/Weekend commissie (volgt).

De Eindklassementen: 

De Clubkampioenen: 

Groet van de WECO!




 

 

   

Ga terug